Kančí pečeně se zelím a klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 567 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 890 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 16.9 mg
 - Draslík 357.7 mg
 - Vláknina 4264.3 mg
 - Vitamín A 4264.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.5 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso z kýty odblaníme, potřeme rozpuštěným máslem, vložíme do pekáčku, osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, vložíme do trouby a pečeme za občasného podlévání vodou doměkka.
 - 
                                2
Mezitím v rendlíku rozpustíme sádlo, klobásu nakrájíme na kolečka, osmahneme na sádle, podlijeme bílým vínem, přidáme scezené zelí ze sklenice, okořeníme bobkovým listem, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Rendlík odkryjeme, vyndáme bobkový list, zelí i s klobásou přidáme k masu a dopečeme. Podle chuti dosolíme, okyselíme octem nebo dosladíme.
 - 
                                3
Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, upravíme na talíře doplníme zelím s klobásou a podáváme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.