Marinované karbanátky z vepřového a kančího masa
Suroviny
- 300 g Kančí maso
 - 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 200 g Okurky
 - 200 g Salát hlávkový
 - 50 g Slanina vepřová
 - 60 g Strouhanka
 - 250 g Vepřový bok
 - 200 g Lečo sterilované
 - 300 g Majonéza
 - 200 g Hrášek mražený
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Paprika červená
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 ks Cibule
 - 10 ks Ředkvička
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Kapie
 - 3 špetka Sůl
 - 2 špetka Nové koření mleté
 - 3 stroužek Česnek
 - 5 dl Víno bílé
 - 3 dl Voda pitná
 - 0.1 dl Olej slunečnicový
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 - 1 polévková lžíce Majoránka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1051 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 84 g
 - Sodík 942 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 91.9 mg
 - Draslík 571.2 mg
 - Vláknina 6343.4 mg
 - Vitamín A 6343.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 8.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřový bůček a kančí maso (na guláš) dobře omyjeme a nakrájíme na kostky. Očistíme cibule, rozkrájíme je na poloviny. Maso i cibuli a rozkrájenou uzenou slaninu pomeleme na masovém strojku a dáme do větší mísy. Přidáme utřený česnek, sůl, pepř, chilli, nové koření, červenou papriku, majoránku, vejce, strouhanku a směs dobře promícháme.
 - 
                                2
Utvoříme karbanátky o průměru asi 6-7 cm, které obalíme v hladké mouce.
 - 
                                3
V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej a karbanátky smažíme z každé strany po 3-4 minutách dozlatova. Osmažené odkládáme do rendlíku tak, že je poskládáme těsně vedle sebe, přilijeme 2-3 dl vody, zakryjeme poklicí a dusíme je 15 minut. Poté karbanátky vyjmeme ze zbývající šťávy, rozložíme je na tác a necháme vychladnout.
 - 
                                4
Připravíme marinádu. V kastrolku přivedeme k varu 3 dl vody ve které 1-2 minuty povaříme mražený zelený hrášek. povařený scedíme a necháme okapat. Sladkokyselé nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky. 200 g sterilovaného leča scedíme z nálevu a dáme do mísy. Přidáme k němu majonézu Hellmans, okurky, hrášek, 0.5 dl nálevu z okurek (lák), vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Poté přilijeme 5 dl bílého vína, důkladně promícháme a marinádou zalijeme usmažené karbanátky. Zakryjeme je a odložíme do chladničky minimálně na 10-12 hodin.
 - 
                                5
Omyjeme hlávkový salát a ředkvičky, které ozdobně pokrájíme. Červené nakládané kápie nakrájíme na proužky.
 - 
                                6
Druhý den karbanátky podáváme na míse, obložené listy salátu, ředkvičkami a kápií.