Bažant pečený na ovoci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1252 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 61 g
 - Sodík 748 mg
 - Bílkoviny 136 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 419.9 mg
 - Draslík 2130.8 mg
 - Vláknina 10500 mg
 - Vitamín A 10500 mg
 - Vitamín B6 4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 142.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného a vykuchaného bažanta osolíme, zabalíme do slaniny, ovážeme a za častého polévání upečeme v troubě doměkka.
 - 
                                2
Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky, z bobulí vína odstraníme pecičky.
 - 
                                3
Upečeného bažanta vyjmeme a necháme na teplém místě. Omáčku zbavíme tuku, přidáme k ní vývar a vložíme na několik minut ovoce.
 - 
                                4
Bažanta na míse obložíme ohřátým ovocem a pokropíme trochou omáčky. Zbylou omáčku podáváme v omáčníku.