Kančí hřbet podle fořta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 25.7 mg
 - Draslík 159.6 mg
 - Vláknina 5569.8 mg
 - Vitamín A 5569.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytý, očištěný a odblaněný kančí hřbet potřeme solí, pepřem a tlučeným jalovcem.
 - 
                                2
Na pekáči rozehřejeme sádlo, vložíme maso a podlijeme trochou vody. Pečeme v horké troubě vrchní stranou dolů, potom maso obrátíme a za občasného polévání šťávou dopečeme. Upečený hřbet vyjmeme a necháme na teplém místě.
 - 
                                3
Ve vypečené šťávě osmahneme slaninu, cibuli a houby. Vše osolíme, opepříme a hotovou směsí obložíme pečeni.
 - 
                                4
Podáváme s dušenými hruškami, na které položíme lžičku brusinek.
 - 
                                5
Vhodnou přílohou jsou bramborové krokety.