Knačí paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 761 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 378 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 46.2 mg
 - Draslík 372.1 mg
 - Vláknina 5825 mg
 - Vitamín A 5825 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 3.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve 250 g kančího masa s jalovcem zprudka osmažíme a necháme vychladnout. Nakrájíme cibuli a špek. 500 g masa umeleme nebo rozmixujeme se špekem, cibulí a osmaženým masem. Osolíme, opepříme. Oříšky nasekáme, přidáme smetanu, vše zapracujeme do připravené směsi. Hmotu dáme do formy, přikryjeme a ve vodní lázni necháme vařit 80 - 90 minut při 180°C. Následně necháme zchladnout, nejlépe přes noc.