Rillettes kančí s pepřem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 744 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 561 mg
 - Bílkoviny 76 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 42.5 mg
 - Draslík 277.3 mg
 - Vláknina 7656.5 mg
 - Vitamín A 7656.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Osolené maso s polovinou pepře vložíme do připraveného hrnce, přidáme nasekanou cibuli, bobkový list, nakrájenou slaninu a vše zalijeme vodou. Vaříme 2 - 3 hodiny, dokud maso nezměkne.
 - 
                                2
Poté maso vyjmeme, vykostíme a rozdělíme na menší kousky.
 - 
                                3
Vývar nadále vaříme až do doby, než bude jeho objem přibližně poloviční. Následně vmícháme k masu trochu ginu a lžíci pepře.
 - 
                                4
Hmotou nalijeme do připravené formy, aby vývar byl rovnoměrně rozložen.
 - 
                                5
Na závěr vložíme do chladničky a necháme ztuhnout (nejlépe do druhého dne).