Závitky z kančí kýty plněné zelím
Suroviny
- 80 g Máslo čerstvé
 - 120 g Slanina vepřová
 - 800 g Kančí kýta
 - 250 g Zelí kysané
 - 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 60 ml Voda pitná
 - 250 ml Zakysaná smetana
 - 80 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 3 ks Jablka
 - 4 ks Bobkový list
 - 4 ks Jalovec
 - 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1061 kcal
 - Sacharidy 49 g
 - Tuky 71 g
 - Sodík 400 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 76.9 mg
 - Draslík 351 mg
 - Vláknina 10346.1 mg
 - Vitamín A 10346.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 47.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rajčatovým protlakem. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno, zelí scedíme a drobně pokrájíme, jalovec rozdrtíme, jablka oloupeme, vykrájíme jádřince a nahrubo nastrouháme.
 - 
                                2
Na másle zpěníme slaninu s cibulí, přidáme jablka a chvíli smažíme. Poté přidáme jalovec a promícháme se zelím.
 - 
                                3
Na plátky navrstvíme zelnou směs, zavineme a sepneme jehlami. Závitky opečeme na oleji, přidáme bobkový list, podlijeme pivem a dusíme, až je maso měkké. Závitky vyjmeme a držíme na teple. Omáčku zahustíme solamylem rozmíchaným ve vodě, vmícháme smetanu, prohřejeme a podáváme.