Kančí kýta na brusinkách
Suroviny
- 900 g Kančí kýta
 - 50 g Slanina vepřová
 - 100 g Cibule
 - 50 g Mrkev kořen
 - 50 g Celer bulvový
 - 30 g Petržel kořen
 - 80 g Kompot brusinkový
 - 25 g Jíška instantní
 - 3 g Pepř černý celý
 - 10 g Sůl
 - 3 g Nové koření celé
 - 2 g Bobkový list
 - 600 g Knedlík kynutý
 - 200 ml Víno červené
 - 100 ml Hovězí vývar základní
 - 20 ml Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 772 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 25.7 mg
 - Draslík 161.6 mg
 - Vláknina 4908 mg
 - Vitamín A 4908 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, očištěné kančí maso na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nastrouháme nahrubo.
 - 
                                2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, zeleninu, osmahneme, přiložíme plátky masa a orestujeme. Podlijeme červeným vínem, okořeníme celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme a podusíme. Podle potřeby doléváme vývarem.
 - 
                                3
Ke konci dušení zahustíme jíškou, zakápneme citronovou šťávou, přidáme pár lžic brusinek a dovaříme. Před podáváním vyndáme koření.
 - 
                                4
Nejvhodnější přílohou jsou houskové knedlíky.