Kančí kýta na jablkách
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 522 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 880 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 11.3 mg
 - Draslík 253.8 mg
 - Vláknina 6636.7 mg
 - Vitamín A 6636.7 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kýtu necháme vcelku, slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu pokrájíme na osminky, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
Do pekáče vložíme kýtu, osolíme, opepříme, přidáme slaninu, cibuli, jablka, vložíme do trouby a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi půl hodiny, maso vyjmeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                3
Do pekáče přilijeme trochu vývaru, rozmixujeme, přidáme česnek, červenou řepu ze sklenice, maso vrátíme do pekáče a dopečeme.
 - 
                                4
Vhodnou přílohou je bramborový knedlík.