Kančí maso na slanině
Suroviny
- 400 g Cibule
 - 600 g Kančí maso
 - 300 g Chléb celozrnný žitný
 - 200 g Ledviny - průměr
 - 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 250 g Slanina vepřová
 - 10 g Sůl
 - 2 g Pepř černý mletý
 - 2 g Kmín celý
 - 100 g Sádlo škvařené
 - 1 g Bobkový list
 - 2 g Nové koření celé
 - 4 g Zázvor mletý
 - 2 g Jalovec
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 200 g Kančí játra
 - 150 ml Víno červené
 - 800 ml Hovězí vývar základní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 1686 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 36 g
 - Cholesterol 304.5 mg
 - Draslík 488.3 mg
 - Vláknina 11625 mg
 - Vitamín A 11625 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí maso, játra, ledviny odblaníme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky.
 - 
                                2
V hrnci roztavíme sádlo, přisypeme slaninu s cibulí a osmažíme dorůžova. Přidáme kančí maso a smažíme, dokud nepustí šťávu. Nyní přidáme játra s ledvinami, vydusíme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, mletou paprikou, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme asi 15 minut. Okořeníme jalovcem, novým kořením, bobkovým listem, zázvorem, kmínem, pepřem a dusíme téměř doměkka. Osolíme, přilijeme víno a dodusíme.
 - 
                                3
Maso se šťávou rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.