Kančí kotlety přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 362 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 1268 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 129.1 mg
 - Draslík 618 mg
 - Vláknina 715.5 mg
 - Vitamín A 715.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kančí pečeni očistíme, opláchneme, odsekneme část obratlové kosti a nasekáme jednotlivé porce. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme a maso krátce opečeme na tuku po obou stranách a vyjmeme.
 - 
                                2
Cibuli nakrájíme na drobno, na tuku od opékání ji osmahneme dorůžova a zalijeme vodou. Vložíme opečené kotlety, osolíme a okořeníme mletým pepřem a jalovcem a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka.
 - 
                                3
Kotlety vyjmeme a šťávu zahustíme světlou zásmažkou z poloviny dávky másla a z prosáté mouky. Rozšleháme a za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
 - 
                                4
Před koncem varu šťávu podle potřeby přisolíme a procedíme ji na kotlety.
 - 
                                5
Nakonec přidáme zbylé máslo a pokrm ještě velmi krátce podusíme.