Srnčí kýta
Suroviny
- 1200 g Srnčí kýta
 - 80 g Slanina vepřová
 - 200 ml Vývar zeleninový
 - 150 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 4 polévková lžíce Brusinky
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 117 g
 - Sodík 787 mg
 - Bílkoviny 96 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 35.8 mg
 - Draslík 214.9 mg
 - Vláknina 5899.8 mg
 - Vitamín A 5899.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.6 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso osolíme a opepříme. Cibuli a mrkev si nakrájíme. Rozpálíme si olej, maso zprudka opečeme a přidáme cibuli s mrkví, následně zalijeme vývarem.
 - 
                                2
Maso obložíme špekem, přikryjeme pokličkou a necháme dusit 1/2 hodiny.
 - 
                                3
Vyjmeme maso a šťávu smícháme se smetanou, hořčicí a brusinkami.