Guláš z jelení kýty
Suroviny
- 60 g Slanina vepřová
 - 700 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 4 ks Cibule
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 1 kg Jelení kýta
 - 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
 - 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 4 polévková lžíce Kečup ostrý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 1140 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 168.8 mg
 - Draslík 940.6 mg
 - Vláknina 3082.8 mg
 - Vitamín A 3082.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení kýtu nakrájíme na větší kostky. V rendlíku smažíme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí na sádle, přimícháme maso a po všech stranách osmažíme. Maso osolíme, opepříme, zasypeme oběma mletými paprikami, promícháme, podlijeme teplou vodou a pod poklicí dusíme. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou.
 - 
                                2
Když je maso téměř měkké, vyndáme maso na mísu, šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme vodou, přidáme kečup, promícháme a dobře provaříme. Do hotové omáčky vrátíme maso a prohřejeme.