Jelení myslivecký guláš s houbami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 901 kcal
 - Sacharidy 68 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 1836 mg
 - Bílkoviny 64 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 208.7 mg
 - Draslík 1131.2 mg
 - Vláknina 9075 mg
 - Vitamín A 9075 mg
 - Vitamín B6 1.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.9 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso opláchneme a necháme jej oschnout. Špek nakrájíme na drobné kostičky, osmažíme jej na větší pánvi, vyjmeme a odložíme bokem. Maso následně prudce osmažíme v tuku ze špeku. Cibuli bavíme slupek, nakrájíme na kolečka, přidáme je k masu a necháme smažit minutu. Následně zalijeme vývarem a podusíme na mírném ohni zhruba 1 hodinu.
 - 
                                2
Zatímco se nám dusí maso, opláchneme majoránku, necháme ji oschnout, několik lístků odložíme bokem a zbytek nasekáme nadrobno. Houby pečlivě očistíme a osmahneme na přepuštěném másle. Vše poté společně se špekem zamícháme do guláše.
 - 
                                3
Mouku zamícháme s trochou vody a zahustíme guláš. Guláš důkladně vaříme 5 minut, občas zamícháme, podle chuti osolíme a opepříme. Přilijeme zakysanou smetanu a calvados a pečlivě zamícháme. Nalijeme do talířů, ozdobíme majoránkou a podáváme.