Hřbet s fazolkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 105.1 mg
 - Draslík 78.4 mg
 - Vláknina 1500.5 mg
 - Vitamín A 1500.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole namočíme den předem. Druhý den je uvaříme v téže vodě, osolíme.
 - 
                                2
Jelení hřbet očistíme, osolíme a opepříme. Rozpálíme wok, přilijeme olej, přidáme rozmarýn, který po chvilce vyndáme a opečeme maso.
 - 
                                3
Do předehřáté trouby vložíme opečené maso a dopékáme ho při 170 stupních 10 minut. Poté necháme chvilinku odpočinout.
 - 
                                4
Nakrájený pórek zpěníme na polovině másla, přidáme uvařené fazole, zalijeme vínem a vyvaříme tekutinu. Přidáme zbylou část másla, sundáme ze sporáku, osolíme, opepříme a přidáme petržel.
 - 
                                5
Podáváme fazole a překrájené kotletky, které musí zůstat na řezu růžové.