Jelení plátky dušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 699 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 1439 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 138.8 mg
 - Draslík 805.6 mg
 - Vláknina 3785 mg
 - Vitamín A 3785 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na plátky, slaninu bez kůže na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, broskve v kompotu scedíme a nakrájíme na slabé plátečky.
 - 
                                2
V pánvi roztavíme sádlo, plátky kýty osolíme, opepříme, posypeme drceným jalovcem, mletou paprikou a osmažíme na sádle z obou stran. Přisypeme cibuli, osmahneme, podlijeme červeným vínem, ochutíme česnekem, přidáme slaninu, broskve, zakryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Plátky masa upravíme na talíře a přelijeme šťávou z pánve. Jako přílohu podáváme plátky bílé veky.