Jelení plátky na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 1364 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 141.5 mg
 - Draslík 747.3 mg
 - Vláknina 1098.3 mg
 - Vitamín A 1098.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.6 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso z odblaněné jelení kýty nakrájíme na plátky, žampiony posekáme nadrobno, šunku nakrájíme na nudličky, pažitku posekáme najemno.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, plátky masa osolíme, opepříme a osmažíme na oleji z obou stran. Přidáme máslo, přisypeme žampiony se šunkou, osmahneme, posypeme pažitkou, podlijeme bílým vínem a dusíme, dokud se víno nevydusí na tuk.
 - 
                                3
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme žampiony se šunkou a podáváme s chlebem.