Jelení plátky na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 755 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 1846 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 201.3 mg
 - Draslík 728.7 mg
 - Vláknina 2224.7 mg
 - Vitamín A 2224.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení kýtu odblaníme, nakrájíme na 6 plátků, polovinu slaniny nakrájíme na tenké plátky, polovinu na klínky a plátky masa prošpikujeme. Maso osolíme, opepříme, okořeníme drceným jalovcem, osmažíme z obou stan v pánvi na másle.
 - 
                                2
Dno pekáčku vysteleme plátky slaniny, na ně vyskládáme plátky masa, podlijeme smetanou, zalijeme máslem z pánve a dáme do trouby péct. V průběhu pečení podléváme podle potřeby vodou.
 - 
                                3
Upečené maso s omáčkou upravíme na talíře a podáváme s knedlíkem.