Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou
Suroviny
- 60 g Cibule
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Slanina vepřová
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 1 g Jalovec
 - 50 g Šalvěj sušená
 - 250 g Jelení kýta
 - 50 g Krupice pšeničná
 - 30 ml Olej olivový
 - 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 130 ml Víno červené
 - 20 ml Vodka
 - 7 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 špetka Kmín celý
 - 3 špetka Tymián čerstvý
 - 2 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 730 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 536.1 mg
 - Draslík 687.7 mg
 - Vláknina 4333.8 mg
 - Vitamín A 4333.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 33.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.
 - 
                                2
Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.
 - 
                                3
Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
 - 
                                4
Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.
 - 
                                5
Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.
 - 
                                6
Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.