Jelení steak s brusinkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 278 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 127.5 mg
 - Draslík 690.4 mg
 - Vláknina 1695.8 mg
 - Vitamín A 1695.8 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.4 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jelení kýtu rozporcujeme na 4 plátky. Z obou stran osolíme a opepříme. Položíme na suchou rozpálenou pánev, jakmile pustí krev otočíme a opékáme doměkka.
 - 
                                2
Mezitím necháme v kastrolu zkaramelizovat cukr, zalijeme vínem a přidáme brusinky. Na mírném ohni za stálého míchání několik minut provaříme, dokud se část tekutiny neodpaří. Odstavíme jakmile začne omáčka houstnout.
 - 
                                3
Hotové maso rozdělíme na nahřáté talíře, přelijme omáčkou, dozdobíme brusinkami a podáváme.