Srnčí plátky na majoránce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 284 mg
 - Bílkoviny 46 g
 - Uhlovodany 2 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 39 mg
 - Vláknina 1801 mg
 - Vitamín A 1801 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné srnčí kýty nakrájíme 2 plátky, odblaníme je, naklepeme, osolíme a opepříme. Maso potřeme rozemnutou majoránkou a opečeme z obou stran na oleji. Mírně podlijeme vodou a dusíme do měkka.
 - 
                                2
Před koncem dušení zaprášíme moukou, znovu podlijeme a dodusíme.
 - 
                                3
Na talíři potřeme plátky masa hořčicí a posypeme oloupanou, na kroužky nakrájenou cibulí.
 - 
                                4
Podáváme s rýží a brusinkovým kompotem.