Srnčí steaky po cikánsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1359 mg
 - Bílkoviny 69 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 438.5 mg
 - Vláknina 4439.8 mg
 - Vitamín A 4439.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.2 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z očištěné a omyté srnčí kýty nakrájíme přes vlákno silnější plátky. Protkneme je anglickou slaninou, osolíme, opepříme a mírně okořeníme rozdrceným jalovcem. Maso opečeme na pánvi na oleji po obou stranách a vyjmeme.
 - 
                                2
Do výpeku vložíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, rajčata a rajčatový protlak. Zalijeme vývarem a krátce podusíme.
 - 
                                3
Steaky upravíme na nahřáté talíře a přelijeme podušenou směsí.