Srnčí kýta na zelenině s bylinkami
Suroviny
- 800 g Srnčí kýta
 - 250 ml Voda pitná
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 2 ks Bobkový list
 - 5 ks Nové koření celé
 - 4 ks Tymián čerstvý
 - 2 ks Šalvěj čerstvá
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 šálek Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 790 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 263 g
 - Sodík 316 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 480.4 mg
 - Vláknina 19918.2 mg
 - Vitamín A 19918.2 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.4 mg
 - Vitamín E 4.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěnou a omytou srnčí kýtu na několika místech nařízneme a do zářezů vložíme čerstvé bylinky.
 - 
                                2
Maso vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, přidáme všechnu očištěnou, nadrobno nakrájenou zeleninu a podlijeme olejem. Okořeníme bobkovým listem a novým kořením, přilijeme 250 ml vody a zvolna pečeme v troubě vyhřáté na 160 stupňů Celsia asi 2,5 hodiny.
 - 
                                3
Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.