Srnčí maso se žampiony na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 506 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 58.2 mg
 - Draslík 1118.7 mg
 - Vláknina 2002.5 mg
 - Vitamín A 2002.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek na tenké plátky, petrželovou nať posekáme najemno.
 - 
                                2
V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, vložíme do něj maso, cibuli, česnek a za stálého míchání orestujeme. Poté směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony. Po deseti minutách vmícháme sojovou omáčku a jogurt.
 - 
                                3
Hotové maso posypeme petrželovou natí a podáváme s rýží.