Srnčí kýta dušená s divokým kořením na pivu
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
 - 250 g Džem brusinkový
 - 150 g Mrkev kořen
 - 120 g Slanina vepřová
 - 800 g Srnčí kýta
 - 150 g Petržel kořen
 - 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 60 ml Olej slunečnicový
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 3 ks Bobkový list
 - 5 ks Nové koření celé
 - 6 ks Jalovec
 - 8 ks Pepř černý celý
 - 0.01 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1160 kcal
 - Sacharidy 129 g
 - Tuky 126 g
 - Sodík 543 mg
 - Bílkoviny 80 g
 - Uhlovodany 79 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 1451.3 mg
 - Vláknina 50289.9 mg
 - Vitamín A 50289.9 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.7 mg
 - Vitamín E 7.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso bez kosti odblaníme, opepříme, osolíme, potřeme olejem a pod fólií necháme v chladničce přes noc. Slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na čtvrtky.
 - 
                                2
Slaninu s cibulí osmažíme na 1 lžíci oleje, přidáme zeleninu, koření a zamícháme. Poté vložíme maso, osmažíme ze všech stran, podlijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Udušené maso přeložíme na mísu a držíme na teple. Zeleninu vyjmeme ze šťávy, tu přecedíme a rozmixujeme v ní zeleninu, přimícháme brusinkový džem, podle potřeby osolíme a omáčku prohřejeme. Maso před podáváním nakrájíme a přelijeme omáčkou.