Srnčí steaky na grilu
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Tymián čerstvý
 - 0.5 kávová lžička Hořčice
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 4 plátek Srnčí kýta
 - 1.5 dl Víno červené
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
 - 0.47 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 58 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 203 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 95.8 mg
 - Vláknina 1230.3 mg
 - Vitamín A 1230.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do pekáče vložíme očištěné plátky masa. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme olej, vinný ocet, víno, cukr, drobně posekanou petrželku a tymián, nakrájenou cibuli, hořčici, bobkový list, sůl a pepř. Sklenicí třepáme, aby se vše spojilo. Marinádou přelijeme srnčí maso a přikryjeme. Necháme v lednici přes noc. Občas maso obrátíme.
 - 
                                2
Maso grilujeme po každé straně 2 minuty, poté přesuneme na menší žár a pečeme 10 minut po každé straně. Ihned podáváme.