Srnčí s česnekovými bramborami
Suroviny
- 900 g Brambory
 - 100 g Švestky sušené
 - 800 g Srnčí maso
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 0.5 kávová lžička Pasta česneková
 - 1 ks Cibule červená
 - 1.5 dl Víno červené
 - 1.5 dl Hovězí vývar základní
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Želé rybízové
 - 2 polévková lžíce Brandy peach
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 489 kcal
 - Sacharidy 54 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 429 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 51 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 1901.5 mg
 - Vláknina 16568.5 mg
 - Vitamín A 16568.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0.2 mg
 - Vitamín C 33.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ze srnčího masa nakrájeného na plátky odkrojíme tučné části a po obou stranách osolíme a opepříme. Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme pokrájenou cibuli a maso, dokud nezhnědne. Poté přilijeme víno a vývar, přidáme želé z červeného rybízu a vypeckované sušené švestky a mícháme, dokud se želé nerozpustí. Přikryjeme pokličkou a podusíme 10 minut.
 - 
                                2
Do hrnce dáme oloupané a nakrájené brambory na kostičky a zalijeme vodou. Uvedeme do varu a vaříme 10 minut, brambory scedíme a rozmačkáme na hladkou kaši. Vmícháme do ní česnekovou pastu, jogurt a petrželku. Osolíme, opepříme a promícháme. Udržujeme teplou.
 - 
                                3
Z pánve vyndáme maso a udržujeme teplé. V misce smícháme Solamyl s brandy a přidáme do pánve ke šťávě a tuku. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Podáváme srnčí s omáčkou z červeného rybízu a švestek a s bramborovou kaší.