Palačinky plněné srnčím masem
Suroviny
- 100 g Pórek
 - 200 g Vepřová plec
 - 300 g Srnčí plec
 - 100 g Mouka pšeničná hladká
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 60 ml Olej rostlinný
 - 185 ml Mléko polotučné
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 5 polévková lžíce Strouhanka
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 797 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 414 mg
 - Bílkoviny 50 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 426.9 mg
 - Draslík 534.8 mg
 - Vláknina 1491.1 mg
 - Vitamín A 1491.1 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.4 mg
 - Vitamín E 4.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí a vepřovou plec nakrájíme a umeleme, přimícháme jemně nakrájený pórek, vejce, sůl a pepř, dobře promícháme. Hmotu natřeme na usmažené palačinky, zavineme, obalíme v trojobalu a smažíme na rozpáleném oleji dorůžova.
 - 
                                2
Palačinkové těsto připravíme rozmícháním vejce v mléce, přidáme sůl a postupně zašleháváme mouku. Na malém množství oleje smažíme bledé palačinky.