Fazolová polévka se zvěřinovými nočky
Suroviny
- 200 g Srnčí plec
 - 250 g Fazole
 - 60 g Vepřový bok
 - 600 ml Voda pitná
 - 0.25 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1.3 l Hovězí vývar základní
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce Strouhanka
 - 1.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 807 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 126.6 mg
 - Draslík 324.5 mg
 - Vláknina 794.7 mg
 - Vitamín A 794.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole necháme přes noc namočené ve vodě, poté je uvaříme doměkka, vyjmeme děrovanou naběračkou do mísy a vývar odložíme.
 - 
                                2
Srnčí plec a vepřový bůček umeleme, přimícháme vejce, hladkou mouku, strouhanku, sůl a pepř. Umícháme husté těsto, ze kterého buď pomocí nokovníku nebo namočenou lžičkou tvoříme nočky, které zavaříme ve vroucí vodě. Poté nočky vyjmeme, propláchneme vodou a necháme okapat.
 - 
                                3
V silnostěnném hrnci zpěníme na sádle cibuli, přimícháme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které zašleháme postupně vývar z fazolí a hovězí vývar. Po dvaceti minutách mírného varu přidáme prolisovaný česnek, sůl a pepř. Polévku přecedíme do čistého hrnce, přidáme fazole, nočky a chvilku povaříme.