Srnčí plátky v zelném listu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 1097 mg
 - Bílkoviny 53 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 13.1 mg
 - Draslík 720.4 mg
 - Vláknina 8315 mg
 - Vitamín A 8315 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z hlávky zelí vybereme zdravé listy, spaříme je horkou vodou a necháme okapat. Srnčí maso nakrájíme na plátky, slaninu na drobné kostičky, houby na plátečky.
 - 
                                2
Srnčí plátky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, houby krátce podusíme na másle a poklademe na plátky masa. Zabalíme do zelných listů, zpevníme párátky nebo provázkem. V pánvi rozškvaříme slaninu, vložíme zelné závitky, krátce orestujeme, podlijeme červeným vínem a podusíme. Nakonec přilijeme smetanu, dochutíme a dodusíme. Jako příloha jsou vhodné vařené brambory.