Penne s bílým zelím a mletým srnčím masem
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
 - 500 g Zelí hlávkové bílé
 - 250 g Srnčí maso
 - 400 g Těstoviny Penne
 - 250 ml Víno červené
 - 125 ml Zvěřinový vývar
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Nové koření mleté
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 0.5 hrst Pažitka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1.5 l Voda pitná
 - 0.23 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Tymián sušený
 - 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 670 kcal
 - Sacharidy 88 g
 - Tuky 101 g
 - Sodík 478 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 49.6 mg
 - Draslík 615.3 mg
 - Vláknina 10125.2 mg
 - Vitamín A 10125.2 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí maso omyjeme, osušíme a pomocí strojku na maso nahrubo nameleme. Oloupeme cibuli a mrkev, cibuli nakrájíme na větší kousky, mrkev na kolečka. Zelí omyjeme, košťál vykrojíme a vyhodíme. Zelí nakrájíme na nudličky nebo pomocí struhadla nastrouháme. Připravíme pažitku, opláchneme ji, osušíme a najemno nasekáme.
 - 
                                2
Na pánvi rozpálíme máslo. Slaninu pokrájíme na kostičky a vyškvaříme ji na másle. Přidáme cibuli a osmahneme ji do sklovita. K cibuli a slanině přidáme na pánev srnčí maso a za stálého míchání ho ze všech stran opečeme. Na pánev přidáme nakrájenou mrkev, zelí a vše dobře promícháme.
 - 
                                3
Ve sklenici smícháme červené víno a zvěřinový vývar a tímto podlijeme maso. Směs dochutíme rajčatovým protlakem, tymiánem, pepřem, novým kořením a solí, vše promícháme a na středním ohni asi 15 minut podusíme.
 - 
                                4
Penne uvaříme v dostatečném množství osolené vody dle návodu na obalu. Uvařené těstoviny scedíme, necháme okapat a upravíme na nahřáté talíře. Těstoviny přelijeme ragů ze srnčího masa, posypeme nasekanou pažitkou a podáváme.