Srnčí bifteky na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 349 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 0 g
 - Cholesterol 17 mg
 - Draslík 53 mg
 - Vláknina 39.8 mg
 - Vitamín A 39.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Srnčí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, silné asi 2 centimetry, které naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme olej, maso na něm prudce opečeme z obou stran, pak ho podlijeme pivem s trochou vody a pod poklicí dusíme, až je měkké. Během pečení do pánve podle potřeby přiléváme vodu.
 - 
                                3
Měkké bifteky vyjmeme, dáme je do mísy s máslem a uchováme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                4
V pánvi na výpeku osmažíme nakrájenou slaninu.
 - 
                                5
Bifteky dáme na servírovací talíře, polijeme je šťávou se slaninou a podáváme se smaženými bramborovými hranolkami.