Debrecínské medové perníčky
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 500 g Med včelí
 - 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Pšeničná krupice
 - 12 g Kypřicí prášek do pečiva
 - 50 g Cukr moučkový
 - 50 g Kandovaná pomerančová kůra
 - 50 ml Mléko polotučné
 - 5 kávová lžička Rum
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Cukr vanilka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 38.5 mg
 - Draslík 76.9 mg
 - Vláknina 1854.4 mg
 - Vitamín A 1854.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Med přivedeme ve vodní lázni k varu, vypneme a necháme vychladnout. Kandovanou pomerančovou kůru naložíme do rumu. V míse smícháme mouku, cukr, žloutky, kypřící prášek a pomerančovou kůru i s rumem. Nakonec vlijeme med a těsto důkladně vypracujeme. Zakryté necháme 3 hodiny odležet. Z těsta vyválíme 1 cm silný plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Pečeme dorůžova na máslem vymazaném a krupicí vysypaném plechu na etapy. Upečené potřeme mlékem s rozmíchaným vanilkovým cukrem.