Grilované jehněčí maso na medu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 31 g
 - Sodík 66 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 200 mg
 - Draslík 231 mg
 - Vláknina 7634.8 mg
 - Vitamín A 7634.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.8 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2375.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme sójovou omáčku s medem a prolisovaným česnekem. Dobře zamícháme a směsí potřeme plátky masa. Necháme v ledničce dvě hodiny.
 - 
                                2
Limetky oloupeme, pokrájíme na kostičky a zbavíme pecek. Cibuli nakrájíme nadrobno a smícháme ji s pokrájenou limetkou. Přidáme listy rokety, nasekanou čili papričku a cukr. Dochutíme solí a pepřem a dáme do ledničky.
 - 
                                3
Gril rozehřejeme na střední teplotu. Rošt potřeme olejem, aby se maso nepřichytávalo. Jehněčí grilujeme 5 až 8 minut z každé strany. V průběhu ještě několikrát potřeme marinádou.
 - 
                                4
Podáváme spolu s limetkovou salsou.