Medové bramborky
Suroviny
- 330 g Brambory vařené ve slupce
 - 60 g Mouka pšeničná hrubá
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Cukr skořicový
 - 2 špetka Sůl
 - 1.3 dl Mléko plnotučné
 - 0.22 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 8 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 73 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 60 g
 - Cholesterol 127.2 mg
 - Draslík 398.9 mg
 - Vláknina 7025 mg
 - Vitamín A 7025 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 208.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Uvařené teplé brambory ve slupce oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Přidáme k nim hrubou mouku, 2 žloutky, lžíci moučkového cukru, 1.3 dl mléka, 2 špetky soli a těsto dobře promícháme. 2 bílky vyšleháme na tuhý sníh a zlehka je zapracujeme do těsta.
 - 
                                2
V pánvi rozpálíme máslo s olejem. Plnou lžičkou vykrajujeme noky a klademe je do rozpáleného omastku. Smažíme je z každé strany dozlatova. Horké rozdělíme na talíře, posypeme skořicovým cukrem a polijeme roztopeným medem (2-3 lžíce na porci). Servírujeme hned teplé.