Kukuřičné šišky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
 - Sacharidy 116 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 102 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 80 g
 - Cholesterol 133.5 mg
 - Draslík 157.1 mg
 - Vláknina 6663.3 mg
 - Vitamín A 6663.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 630.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Ve vhodném hrnci přivedeme k varu osolené mléko s cukrem. Přisypeme krupici, za stálého míchání uvaříme hustou hladkou kaši. Necháme ji vychladnout, přidáme vejce, postupně vsypeme kukuřičnou mouku, rukou vypracujeme těsto, mělo by být hladké a tužší. Z těsta pomoci dlaní tvarujeme šišky dlouhé 6 - 7 cm.
 - 
                                2
Vložíme je do vroucí osolené vody, povaříme 8 - 10 minut. Scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme vločky, moučkový i vanilkový cukr, chvilku opražíme a stáhneme z ohně.
 - 
                                4
Okapané, ještě teplé šišky podle porcí naskládáme na jednotlivé talíře. Posypeme opraženými vločkami, každou porci polijeme teplým tekutým medem a podáváme.