Kachní prsa s jablky, zelí a dva druhy knedlíků
Suroviny
- 250 g Mouka polohrubá
 - 500 g Knedlík bramborový
 - 250 ml Mléko polotučné
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Zelí červené - sterilizované
 - 1 ks Zelí bílé - sterilizované
 - 4 ks Žemle tuková
 - 4 ks Kachní prsa
 - 4 ks Jablko
 - 1 ks Kmín celý
 - 2 polévková lžíce Med včelí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 - 1 polévková lžíce sádlo
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 931 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 261 g
 - Sodík 413 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 176.8 mg
 - Draslík 856.9 mg
 - Vláknina 12025.3 mg
 - Vitamín A 12025.3 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve si připravíme kachní prsa - osolíme, opepříme je a okmínujeme podle chuti. Pečeme je přiklopené na 200 °C asi 60 minut, poté potřeme medem a přidáme rozpůlená jablka a pečeme odkryté 30 minut na 180 °C.
 - 
                                2
Mezitím co pečeme si připravíme mléčkné knedlíky - Smícháme mouku, nakrájené housky, mléko, lžičku soli a žloutek. Z bílků našleháme sníh a také ho přidáme do těsta. Těsto rozdělíme do dvou sáčků a vytvarujeme šišky. Vaříme 15 minut ve vodě tak, aby okraje sáčků vyčuhovaly z hrnce ven.
 - 
                                3
Nakonec si připravíme zelí: Na sádle osmažíme cibuli, přidáme slité bílé zelí. Osolíme, okmínujeme a dusíme doměkka. Nakonec zahustíme moukou.
 - 
                                4
Stejný postup opakujeme s červeným zelím.