Olomoucké placičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Tvaroh jemný
  • 100 ml Olej stolní
  • 3 ks Brambory vařené
  • 8 ks Sýr Tvarůžky
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Kmín celý
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 243 mg
  • Bílkoviny 76 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 136.7 mg
  • Draslík 236.6 mg
  • Vláknina 2482.5 mg
  • Vitamín A 2482.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh utřeme se solí a přidáme nastrouhané, uvařené brambory, rozmačkané tvarůžky, vejce, sůl, kmín a mouku. Vypracujeme vláčné těsto.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé placičky. Smažíme je na rozehřátém tuku po obou stranách dozlatova.

Komentáře k receptu