Karamelová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Cukr krupice
  • 20 g Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2.5 dl Mléko plnotučné
  • 3 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 191.4 mg
  • Draslík 17.1 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 387.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr upálíme na karamel, zalijeme horkou vodou a vaříme, dokud se nerozpustí.

  • 2

    V mléce rozmícháme žloutky a Solamyl a nalijeme do vařícího karamelu. Mícháme do zhoustnutí.

  • 3

    Vychladlý krém dáme do zmrzlinového strojku a necháme zmrazit.

  • 4

    Zmrzlinu můžeme také zmrazit v ledničce v miskách.

Komentáře k receptu