Malidžano-lilkový salát

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4 porce

Suroviny

  • 50 g Ořechy vlašské
  • 200 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Lilek
  • 6 stroužek Česnek
  • 0.5 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 395 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 758 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 44.5 mg
  • Draslík 692.8 mg
  • Vláknina 19056.2 mg
  • Vitamín A 19056.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky omyjeme, osušíme, celé položíme na plech a upečeme je nasucho v troubě při 185°C. Upečené lilky mají až černou barvu.

  • 2

    Mírně vychladlé lilky sloupneme a v míse je rozmačkáme vidličkou.

  • 3

    Přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný balkánský sýr, rozsekané vlašské ořechy, vše promícháme a podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    V pánvičce rozehřejeme olej na vysokou teplotu a postupně ho vmícháme k lilkům.

  • 5

    Salát podáváme ozdobený nakrájenými kolečky rajčat.

Komentáře k receptu

  • bruschetta
  • 13.07.2016 12:17:58

Pomazánku malidžano (zelený ajvar) znám z Chorvatska a moc jsem se na ni těšila. Musím ale konstatovat, že toto sice je docela dobrá pomazánka (pod slovem salát si přece jen představuju něco jiného), ale malidžano to není. U lilku chybí informace pro začátečníky, že se musí před tepelnou úpravou propíchat, jinak vám při pečení exploduje. Lilky se opékají nad grilem, tím získají kouřovou chuť a také by v malidžanu neměly chybět nad grilem pečené papriky. Nemůžu hodnotit kladně.

Odpovědět