Palačinky se špenátovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 0.8 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 400 g Špenátový protlak mražený
  • 120 g Šlehačka ve spreji
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 175 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 628 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 127.9 mg
  • Draslík 497.7 mg
  • Vláknina 9480 mg
  • Vitamín A 9480 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, přilijeme mléko, vodu, přidáme vejce a vymícháme hladké těsto na palačinky. Necháme chvilku odležet. Mezitím připravíme nádivku. Špenátový protlak necháme rozmrazit, cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, rajčata na srpečky a česnek prolisujeme. V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, orestujeme, přidáme špenát, podusíme asi 8 minut, osolíme, opepříme a přimícháme rajčata. Necháme prohřát a odstavíme.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme na něm čtyři tenké palačinky. Každou svineme do kornoutku, naplníme špenátovou nádivkou, ozdobíme šlehačkou a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu