Kotlety v bylinkové strouhance

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Strouhanka
  • 10 g Petržel - nať
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 318 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 150.4 mg
  • Draslík 732 mg
  • Vláknina 834.8 mg
  • Vitamín A 834.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, osolíme, opepříme. Petržel nasekáme na jemné kousky a smícháme se strouhankou. Sýr nastrouháme. Česnek oloupeme a utřeme. Sýr s česnekem přimícháme ke strouhance.

  • 2

    Olej rozpálíme a maso zprudka krátce osmahneme. Poté vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a necháme péct 13 minut při 190 °C. Poté posypeme silnější vrstvou bylinkové strouhanky a necháme péct ještě 8 minut při 200 °C. Během pečení hlídáme, aby se strouhanka nepřipálila.

Komentáře k receptu