Ježeček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vepřová kýta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Chléb konzumní
  • 10 ks Rajčata Cherry
  • 10 ks Olivy černé
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 1 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1119 kcal
  • Sacharidy 124 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 4457 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 173.7 mg
  • Draslík 488.5 mg
  • Vláknina 27694.2 mg
  • Vitamín A 27694.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kousky masa obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.

  • 2

    Osmahneme.

  • 3

    Ušleháme z bílků sníh, osolíme a vmícháme nastrouhaný sýr. Tvoříme kuličky, které obalíme v trojobale a osmahneme. Napichujeme na špejle dle fantazie cherry rajčátka, kuličky ze sýra, olivy, maso, kousky okurky...

  • 4

    Jídlem ozdobenou špejli zapíchneme do chleba.

  • 5

    Pokud někdo bude chtít, může si ukrojit chleba.

Komentáře k receptu