Smažené rizoto kousky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 30

Suroviny

  • 200 g Strouhanka
  • 150 g Rýže Arborio
  • 70 g sýr parmazán
  • 75 ml Víno bílé
  • 50 ml Olej slunečnicový
  • 450 ml Kuřecí vývar
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 64 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 1.6 mg
  • Draslík 15.1 mg
  • Vláknina 565 mg
  • Vitamín A 565 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno smícháme s vývarem a ohřejeme ho.

  • 2

    Máslo rozpustíme v menším hrnci a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Smažíme asi 2 minuty, poté přidáme utřený česnek. Smažíme ještě minutu. Přidáme rýži, krátce promícháme a zalijeme jednou naběračkou horkého vývaru s vínem. Přidáme tolik vývaru, aby byla rýže ponořená. Poté občas zamícháme a občas přilijeme vývar. Vaříme celkem 20 minut.

  • 3

    Rýži osolíme a opepříme podle chuti. Vmícháme strouhaný parmazán.

  • 4

    Ze směsi tvoříme malé kuličky, které ještě trochu rozplácneme. Obalíme je ve strouhance a necháme 15 minut odležet.

  • 5

    Smažíme je na oleji dozlatova.

Komentáře k receptu