Brokolice s holandskou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 464 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 46 g
 - Sodík 260 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 245.1 mg
 - Draslík 424.3 mg
 - Vláknina 6566.4 mg
 - Vitamín A 6566.4 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 112.4 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 56.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou brokolici rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody a vaříme 8 minut. Potom brokolici opláchneme, necháme okapat a vychladnout.
 - 
                                2
V kastrůlku rozpustíme máslo. V horké vodní lázni ušleháme žloutky a za stálého šlehání přiléváme postupně tekuté máslo. Omáčku ochutíme šafránem, solí, pepřem, worcesterem a citronovou šťávou.
 - 
                                3
Brokolici rozdělíme do malých zapékacích misek, polijeme připravenou omáčkou a zapékáme 2 minuty pod grilem.
 - 
                                4
Ihned podáváme.