Hvězdné galetky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 32 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 52.1 mg
 - Draslík 8.7 mg
 - Vláknina 1997.4 mg
 - Vitamín A 1997.4 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Polovinu ztuhlého máslo promícháme s moukou na drobenku, přidáme sůl, studenou vodu a citrónovou šťávu. Hněteme tak dlouho až je těsto spojeno v hladkou hmotu. Dáme do chladu.
 - 
                                2
Vyválíme plát, zbylé tuhé máslo nakrájíme na tenké plátky a polovinu rozložíme na dvě třetiny těsta. Volnou třetinu těsta přehneme přes tu s máslem na přeloženou část tak, že nám vznikne menší obdelník ze tří vrstev těsta, proložený máslem.
 - 
                                3
Rozválíme ho na původní velikost, poklademe zbytkem másla a znovu stejně poskládáme. Obdelník zabalíme a dáme do chladu asi na 20 minut, potom opět rozválíme a přeložíme po delší straně a kratší straně na poloviny. Zabalíme a dáme na hodinu do chladu. Těsto rozdělíme na polovinu a z každé vyválíme obdelník cca 3-4 mm silný.
 - 
                                4
První plát potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme oběma cukry, přiklopíme druhým plátem.
 - 
                                5
Z těsta vykrájíme hvězdičky, přeneseme je na plech vyložený pečícím papírem a nožem nebo menším tvořítkem vytlačíme na povrchu každé hvězdičky obrys hvězdičky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova.