Zelenina s oříškovým máslem
Suroviny
- 200 g Celer bulvový
 - 400 g Kapusta hlávková
 - 40 g Máslo čerstvé
 - 200 g Mrkev kořen
 - 30 g Ořechy lískové
 - 200 g Pórek
 - 300 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Nové koření celé
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 0.56 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 132 g
 - Sodík 596 mg
 - Bílkoviny 8 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 13.4 mg
 - Draslík 861.2 mg
 - Vláknina 14322.5 mg
 - Vitamín A 14322.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 135.7 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nastrouhané oříšky nasucho opražíme, smícháme s máslem, osolíme a uložíme do chladničky.
 - 
                                2
Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, omytý pórek pokrájíme na nudličky, očištěnou mrkev na plátky a celer na kostičky, kapustu rozdělíme na 8 dílů.
 - 
                                3
Cibuli necháme zesklovatět v oleji, posypeme cukrem a necháme zkaramelizovat. Přidáme mrkev, celer, mírně osolíme a krátce podusíme. Vložíme pórek, kapustu, zalijeme vývarem, okořeníme špetkou muškátu, novým kořením a citronovou kůrou. Vše vaříme cca 12 minut.
 - 
                                4
Připravené oříškové máslo nakrájíme, smícháme s trochou vývaru a vmícháme do pokrmu. Podle chuti dosolíme, ochutíme citronovou šťávou.