Brněnské slepovánky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
 - Sacharidy 40 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 65.8 mg
 - Draslík 56.4 mg
 - Vláknina 3120 mg
 - Vitamín A 3120 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 27.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo, mouku, mleté ořechy a práškový cukr zpracujeme na těsto, vyválíme a vykrajujeme různé tvary.
 - 
                                2
Pečeme na plechu s pečícím papírem.
 - 
                                3
Povidla smícháme s vanilkovým cukrem, rumem a žloutkem, slepujeme vždy dva stejné tvary k sobě.
 - 
                                4
Můžeme pocukrovat.