Opilá avokádová omáčka s kaviárem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 681 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 68.6 mg
 - Draslík 411.3 mg
 - Vláknina 8871.5 mg
 - Vitamín A 8871.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné avokádo nakrájíme na kostičky. Poté jej vložíme do kastrůlku a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše přivedeme k varu. Směs avokáda a vývaru vaříme tak dlouho, dokud avokádo nezměkne. Poté vše rozmixujeme. K rozmixované směsi přimícháme smetanu. Nyní připravíme jíšku. Do rozpuštěného másla postupně vmícháme mouku. Jakmile se z mouky a másla vytvoří hladká kaše, chvíli ještě opečeme a poté přilejeme k vroucí avokádové směsi. Jakmile avokádová směs zhoustne, přimícháme k ní kaviár, vodku, citronovou šťávu, nastrouhaný křen. Vše dochutíme muškátovým oříškem, solí, pepřem a tabascem. Podáváme ke krabům, humrům či langustě.