Madeleines
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 56 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 67.1 mg
 - Draslík 42 mg
 - Vláknina 1975 mg
 - Vitamín A 1975 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 17 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve utřeme vejce s cukrem doběla, poté přidáme postupně 150g mouky a 125g rozehřátého másla. Nakonec přimícháme droždí a citronovou kůru a těsto necháme chvíli odpočinout.
 - 
                                2
Troubu předehřejeme na 210C.
 - 
                                3
Formu na madeleines vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do prohlubní rozetřeme vždy lžíci těsta a pečeme 10minut.
 - 
                                4
Po vyjmutí z trouby madeleines ihned vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce.